måndag, mars 19

Vanilj, choklad och björnbär.

God morgon Måndag

Ny jobbvecka, men snart är påsken här med lite längre ledighet vilket ska bli riktigt skönt.

I går gjorde jag en riktigt god efterrätt.


Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse.

Pannacotta

3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
100 gr vit choklad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min innan du börjar. Häll grädden i en kastrull, dela på vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg dem och stången i grädden, värm upp och låt sjuda i ca 2 minuter, hacka undertiden chokladen, ta kastrullen från värmen och ta ur vaniljstången. Krama vattnet ur gelatinet och lägg i den varma grädden, se till att de har smällt och lägg sen i chokladen, när den är ordentligt smällt så häll över smeten i glas och kyl.


Björnbärsmousse

250 gr björnbär
1,5 st gelatinblad
1/2 apelsin
2 st äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Koka bären tills de går att mosa, sila bären genom finmaskig sil, värm upp hälften av björnbärspuren och lägg i gelatinbladen så att de smälter. Krama ur saften ur apelsinen i den andra delen av puren. Vispa ägg och florsocker vitt, vispa sen vispgrädden, inte för hårt dock. Häll ihop pureerna som sedan blandas med äggsmeten, blanda väl. Blanda sist i grädden försiktigt, häll moussen över pannacottan och kyl tills den ska serveras.

Serveras med bär och ev myntablad

Nu måste jag hoppa in i bilen och styra den mot jobbet..


1 kommentar:

  1. Pannacotta är så gott och man kan variera på så många olika sätt. Tack för ditt tips.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy