lördag, maj 26

Att ta tillvara på försommarn

Underbar sol och värme, hoppas det fortsätter så här hela sommaren, här har vi en halvlat lördag, har småpysslat i trädgården och bara njuter av vädret.


Har ni gjort syrensaft någon gång? Det är riktigt gott.

Jag gör min saft så här.

40 klasar syrener
4 st citroner
1.5 kg Socker
2 L vatten
1 påse Citronsyra

Skaka syrenklasarna så att eventuella småkryp ramlar ut, se till att inga grövre grenbitar finns på klasarna, de kan göra safyen bitter. Skölj och skiva citronerna tunt.
Koka upp sockret och vattnet tills sockret har lösts upp häll sen i citronsyran på slutet.

Lägga tunna lager av syren blandat med citronskivorna i en ren hink eller bunke.


Häll sen över det kokande sockervattnet, låt svalna, lägg ett lock över och låt saften stå och dra i 3 dagar, rör gärna om i saften 1 gång om dagen.

Sila saften i silduk och häll upp i flaskor.

Ha en underbar Lördag.


4 kommentarer:

  1. Gjorde saften när vi bodde i huset i Sverige. I Spanien har jag aldrig sett någon syren över huvud taget.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hmmm... Är den god? Parfymsmak? Måste testa att göra.

    Kramar Anna

    SvaraRadera
  3. Har sagt varje år att jag ska göra syrensaft, men det blev ingen i år heller. Kan bara tänka mig hur god den är. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Alltså, jag hade ingen aning om att man kunde göra saft på syrener förrän i år, då jag sett det lite både här och där på bloggar och instagram. Dessvärre har jag inga syrener, så kan inte testa ;)
    Grattis till nya bilen, så kul! =)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy