Hade morötter och Philadelphiaost kvar hemma efter helgen så ikväll blev det en morotskaka som smakades av och resten åker med till jobbet i morgon.
Så här gör man den
4 st Ägg
4 dl Socker
6 dl Riven morot
2 dl Olja
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Kanel
3 tsk Bakpulver
5 dl Mjöl
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i matberedaren, blanda ned morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ned det i smeten. Olja och bröa en ugnseldfast form, häll ned smeten och grädda i 175 grader ca 45 minuter.
Låt kakan svalna.
Blanda toppingen
75 gr rumsvarmt smör
200 gr Philadelphiaost
4 dl Florsocker
Blanda till en slät smet som man sedan breder ut över kakan..
NJUT
Vad gott det är med morotskaka, nu blev jag sugen på att baka en till helgen:) kram Nilla
SvaraRadera