fredag, maj 1

Välkommen Maj och ett litet utflyktstips från min den av Sverige

1 Maj och nu är det väl ändå vår? men det har varit riktigt tråkigt väder här hos mig, det är grått och riktigt trist med regn till och från första delen av dagen tillbringades raklång i soffan, var en riktig trötter i morse så tillslut så sa jag till J att nu fick vi allt göra något för annars hade jag sovit bort hela dagen i just soffan.

Vi åkte till en av våra små pärlor där vi bor. Vaxholms hembygdsgårdscafe, är ni här i närheten så är det ett måste att åka förbi, man får dock inse att även fast det är dåligt väder så är det gott om folk på detta cafe, så välbesökt är det,  Det ligger i Norrhamnen i Vaxholm med flera små söta hus runt omkring.

Tjejerna som har cafet är riktiga pärlor som bullar upp med massor av godsaker, både med och utan gluten. 


 Sen som ni ser på bilderna ovan så är utsikten från cafeet helt underbart, delar av Stockholms vackra skärgård och båttrafik av både nyare och äldre skärgårdsbåtar. Den som åker förbi här ovan är Västan.


Så är ni i Norra delarna av Stockholm och/eller i Vaxholm missa inte Hembygdsgårdens Cafe för det är värt att åka hit och sätta sig ned med något lite gott till Kaffet / Teet och bara njuta av skärgården. Ett litet tips från mig är att äta deras Cecarsallad för den är gudagod! jag har inte ätit den så god någon annanstans. 

Hoppas ni andra har haft en bra 1 Maj.

Kram Razzy

6 kommentarer:

  1. Det ser supermysigt ut, jag blir allt rätt sugen på en skärgårdstur - när det blir lite varmare ...

    SvaraRadera
  2. Du vet att jag älskar skärgården! Var ute på Vaxholm för 25 år sedan. Dags att åka dit igen! Mysigt ställe! Tack för tipset!

    Idag skiner solen! Underbart! Kramar Anna

    SvaraRadera
  3. Men du vilket bra utflyktstips du bjuder på idag. Ser ju ur mysigt ut!
    vi pratade senast idag om att åka till Gripsholms värdshus i sommar :)
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  4. Ja nu tycker jag endå att våren får komma igång på allvar!.. fast för egen del kan det gärna fortsätta vara svalt ett tag till... så vi hinner klart med infart och övrig trädgård innan det blir för varmt för att jobba :-)

    det där cafeét ser mysigt ut! själv är jag ju väääldigt förälskad i Drömmkåken, men de har inte öppnat ännu.. och man måste ju vidga sina vyer emellanåt hihi.. kanske kan vi ta en tur dit tillsammans nån dag?

    tänkte skriva att du skulle njuta av vårsolen... men det är i sanning inte så lätt att göra det när den är täckt av regntunga moln!.. men OM den skulle visa sig så hoppas jag att du får tillfälle att njuta av den i vart fall! ;)

    kraaaaam!

    SvaraRadera
  5. Stort tack för tips! Har aldrig varit till Waxholm, fast vi pratat om det många gånger...
    Kram och ha en fin vecka!
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Ååå vilket mysigt ställe, älskar sådana härliga smultronställen. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy