måndag, februari 4

Hus 2 av 100 2013

Vaxholms Hembygdsgård

Denna fastighet var från början 2 fastigheter som ägdes av fiskarna Sundström resp Dahlström. Kamrer Fredrik George Blomberg köpte husen under 1800 talet och använde detta som sommarställe. Han bodde inne på Kaptensgatan i Stockholm där han ägde ett hus. Under mitten av 1800 talet sålde han huset inne i Stockholm och flyttade för gott ut till Norrhamnen Vaxholm.

Han donerade hela fastigheten till Vaxholms stad 1880. Sedan 1961 förvaltar Hembygdsföreningen Hembygdsgården. Under sommaren vissas en utställning om strömmingsfisket samt hur en fiskarfamilj bodde under slutet av 1800-talet i den gråa delen av byggnaden. I den gula byggnadsdelen finns under sommaren ett Café där man kan köpa fika och även lättare maträtter.

Är man i Vaxholm under sommaren så tycker jag att man ska gå ut till Norrhamnen och Hembygdsgården, deras fikabröd är värda ett besök och att fika i trädgården är väldigt mysigt.4 kommentarer:

 1. Vilket bra tips, har vi vägarna förbi så kan vi ta en fika där! Senaste besöket - och mitt första i Vaxholm - köpte vi bara glass i någon kiosk.

  SvaraRadera
 2. Det tipset ska jag komma ihåg om jag kommer förbi Vaxholm igen. :)

  SvaraRadera
 3. Där är det mysigt - passar bra när man är ute på mc-tur!

  SvaraRadera
 4. Har ju aldrig varit i Vaxholm, men lägger det på minnet om jag kommer dit :)

  SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy