tisdag, november 3

Vam-dag, kryssning, Helsingfors och härligt möte

Hua så mycket det kan vara med jobbet, men äntligen så ska vi få bli en till på avdelningen så lite mera avlastning kommer inom kort vilket ska bli jätteskönt.

Men men.. Hade ju en härlig Vam-helg i helgen. En härlig kryssning till Finlands huvudstad Helsingfors, 40 långa härliga timmar bara för mig och T.

Mamsingen körde mig till Silja-terminalen i Värtahamnen där T väntade med biljetterna till M/S Silja serenad. Väl ombord så gick vi upp till Sviten, har aldrig ens varit inne i någon sådan så känslan av lyxhelg slog emot en när vi gick in genom dörren.. Eller vad sägs om...

Från dörren in till Sovrummet, vardagsrummet skymtar till höger. Dörren till vänster är in till bastun och badrummet.

Vardagsrummet. Fönstret längst bort hade en stol och fotpall, utsikten va magnefik när vi strävade ut ur både stockholms och Helsingfors hamn.

Baren som fanns i ena änden av vardagsrummet. Med tillhörande barskåp, skåp med vin/champangeglas

Fruktkorg med massor av härlig frukt, jordgubbarna smakade himelskt, undrar vart de får tag på dem så här års.

Tja, den här bilden talar nog för sig själv...

Middagsbordet va reserverat till 20.00 i buffén, så man han både basta och bada innan det va dax för en tur ner på gågatan för att fönstershoppa innan middagen. Vi hann ut en sväng också men huja va svart det hinner bli så här på hösten. Måste ärligt erkänna att jag glömde kameran när vi gick ner till middagen.


Choklad kan självklart ätas/drickas på många sätt. Och när jag och T precis ska gå ifrån baren så tittar jag rakt in i ett par glittriga ögon.. Mona, men va? är du här på båten? En skratt och sångkväll tillsammans med henne och hennes familj kan göra vem som helst glad.

Lördagen bjöd på en kylig men härligt blå höstdag. 2 timmars promenad genom ett helgstängt Helsingfors, Ja, de har totalt stängt även Stockmans under hela allhelgonahelgen. Men vad gör det när vädret var som det var.. Här kommer ett axplock av alla foton jag tog under den promenaden....


Sista bilden får bli en halvdålig bild då den är tagen genom fönstret på hytten, men utsikten är inte helt fel, vi är på väg att lägga ut för hemfärd mot Stockholm igen, vinden är nästan stilla och både ditvägen och hemvägen va lugn. Kvällen började med en timmes lång helkroppsmassage, massörskan va superduktig, sen ner i taxfree för inhandling av div varor. Lontoo Rae ramlade ner i korgen och inte bara ett stycke utan flera.. (minst en till Anni).
Sen middag på El capitan. Några drinkar i baren, sen stöp jag i sängs.. Sov riktigt gott tills vi anlöpte Mariehamn, gisses vad en båt kan låta när den lägger till, tuar att den inte ligger där någon längre tid.. Kan väl tillägga att jag inte gjorde många knop under söndagen heller vare sig på båten eller sen hemma.


Så där.. Min Vam-helg i ord och bilder..

Nu lämnar Razzy over and out för denna gång..

4 kommentarer:

 1. Så härligt ni tycks ha haft det!

  SvaraRadera
 2. Mona! ÅH så roligt! Den goa människan har vi träffat alldeles för lite (eller jag då, eftersom du fått träffa henne igen!)

  Och jisses vad det vattnas i munnen av chokladtankar...
  mmmm

  SvaraRadera
 3. Tackar tackar för att du berättade! En sån där svit skulle ju inte jag tacka nej till!

  SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy