måndag, juli 20

Första riktiga semesterdagen

Packning sker högt och lågt hemma just nu, T och E ska ut på det vida havet, eller ja i stor vit båt åkandes mellan den mycket vackra svenska skärgården och den nästan lika vackra Åbo skärgård för att sen köra bilen de nästa 34 milen upp till Korsnäs i närheten av Vasa i Finland, för att vara en vecka uppe hos Farmor/mor. Jag själv stannar hemma med hunden och stora sonen. De ska med och det här och det här.. och den där osv osv.. jag lär få packa om allt när de är färdiga för annars lär kappsäcken väga mera än bilen de ska färdas i.

Jag älskar att Baka även om det har legat i träda ett tag under ett par jobbiga år, men nu har jag hittat tillbaka det detta rogivande moment i livet, idag blev det Sirapslimpa ala Leila Att se hur brödet jäser för att sen få den underbara doften av nybakt bröd över hela huset är livgivande.. Har också gjort Citrondricka ala Signe efter ett härligt recept jag knyckt från en go väns blogg.. Den står just nu och svalnar vilket gör att det även luktar Citron i köket, ovan på det så kan man känna lukten av Per Mobergs Lazagne som just nu putrar ute i köket. T står mitt i oset och lagar för allt vad han är värd.

Så till middag blir det Lazagne med nybakt bröd och eventuellt lite Citrondricka, men det lutar mera åt ett glas kallt Rosé.
Mamma kommer över på middag, det är ju Margaretadagen (grattis alla som heter Margareta) och det är ju ett tillfälle om något att bjuda över mamsingen på middag så nu ska jag ner och hjälpa till med dukning ute så att middagen blir klar i tid.

Razzy over and out mellan sol och regn..

7 kommentarer:

 1. Den där limpan är supergod! Har också bakat den ett par gånger.

  Njut nu av varje stund av ledigheten ♥

  SvaraRadera
 2. Det där är väl riktig semester - när huset töms på folk och man inte måste passa tider på samma sätt...

  SvaraRadera
 3. Önskar dej en lugn och skön semester!
  /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Hej! Visst är det skönt att baka ibland, men man måste vara på " bakhumör"! Vad gott med hemmagjord citrondricka låter så läskande. Ha det så bra! Kram från Maria

  SvaraRadera
 5. Tack för en trevlig långis på Djurgården. Hoppas du inte hade alltför ont efteråt.

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas att du har härliga dagar.
  Kram Mona

  SvaraRadera

Hej

Kul att du hittade hit.

Vore jättekul om du lämnar en kommentar om vad du tycker.

Kram Razzy